om erdukvik

Kontakt erdukvik

Er du kvik?

Svaret er sikkert ja, eftersom du har fundet frem til denne hjemmeside med masser af logiske opgaver. 🙂

Du har i hvert fald rig mulighed for at teste dig selv og finde ud af, hvor kvik du er. Her finder du talrækker, matematiske hovedbrud, figurer kendt fra IQ-tests, logiske gåder, hjernevridere og andre former for logiske opgaver.

Siden fungerer sådan, at du starter med et ratingtal på 1600. Hvis du svarer rigtigt på en opgave, stiger din rating. Svarer du forkert, så falder den. Du vil hele tiden blive matchet med opgaver, der passer til dit niveau. For at kunne holde styr på dit ratingtal og for at sikre, at du ikke får den samme opgave to gange, er det nødvendigt, at man logger ind. Det tager ikke lang tid at oprette sig, og det er selvfølgelig helt gratis.

Hobbyprojekt

Erdukvik.dk er et rent hobbyprojekt for mig. Derfor er det gratis at bruge, og der er ingen irriterende reklamer.

Jeg startede oprindeligt op med dette projekt tilbage i 2011. Jeg syntes, det kunne være sjovt at programmere en hjemmeside, og samtidig har jeg altid haft stor interesse for logiske opgaver. De to interesser forenede jeg med erdukvik.

Det blev hurtigt en stor succes (i hvert fald i min målestok). På trods af det amatøragtige udseende og de lidt kiksede funktionaliteter, havde jeg mange brugere og mange, der gættede på opgaverne. Jeg tilføjede løbende flere opgaver og udbyggede med flere funktionaliteter.

Men lige så langsomt gled projektet lidt i baggrunden. Da jeg fik børn, holdt jeg helt op med at “passe” siden. Den klarede sig i nogle år uden min hjælp, men da min hostmaster blev opkøbt af et større selskab, overlevede den ikke flytningen. I halvandet år virkede den ganske enkelt ikke. I den gamle version blev det til 706 opgaver, 6.122 brugere og hele 197.820 gæt på opgaverne.

erdukvik 2.0

Nu er børnene blevet lidt større , og tiden og interessen er kommet tilbage. Derfor er det nu blevet tid til at relancere siden. Denne gang forsøger jeg med et lidt pænere layout. Nu bruger jeg WordPress i stedet for at programmere det hele fra bunden . Det eneste jeg tager med fra den gamle version, er de 706 opgaver og konceptet med, at brugere og opgaver har ratingtal som stiger og falder efterhånden som der svares rigtigt eller forkert.

Bemærk, at hvis du havde et login i det gamle system, så er det desværre gået tabt nu, og du skal oprette dig på ny.

Tilbage er der at sige: Rigtig god fornøjelse med opgaverne! 🙂

Venlig hilsen

Peder Illemann Ottosen